Wij maken gebruik van cookies. U vindt meer informatie in ons Privacy statement.

Wat is de ideale groenbemester voor mijn perceel? En hoe kom ik daarbij tot de juiste keuze? Als dit vragen zijn die ook wel eens bij jou opkomen, dan is er een handig hulpmiddel voor je beschikbaar om je kennis over groenbemesters te vergroten: een online cursus. De cursus neemt slechts een uurtje in beslag, is gratis en kun je in je eigen tempo en op een door jou gekozen tijdstip volgen op je mobiel of pc.

In twee online kennissessies leer je wat de belangrijkste redenen zijn om een groenbemester te gebruiken. Daarnaast wordt uitgelegd hoe je tot een keuze voor een groenbemester kunt komen. Daarbij komen de verschillende soorten groenbemesters aan bod, met informatie over hun eigenschappen en de bijbehorende voor- en nadelen. De twee online sessies duren ieder ongeveer een half uur en maken gebruik van filmpjes, vragen en stellingen.

Bodemgezondheid

Groenbemesters spelen een belangrijke rol bij het behouden en verbeteren van de bodemgezondheid. Groenbemesters helpen mee om aaltjes te beheersen, erosie te voorkomen, de bodemstructuur te verbeteren en de biologische activiteit te bevorderen. Door voedingsstoffen uit de bodem vast te leggen, voorkomen groenbemesters bovendien dat voedingsstoffen uitspoelen en verloren gaan.

Toegangscode

De online cursus groenbemesters is tot stand gekomen vanuit een samenwerking tussen LTO Noord, Wageningen University & Research en het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. Na het invullen van dit aanvraagformulier ontvang je per mail een toegangscode. Met behulp van die toegangscode kun je op het leerplatform aan de slag.